SHANA is verantwoordelijk voor de archieven en andere belangrijke historische documenten van het Kerkgenootschap van de Zevende-dags Adventisten in Nederland. De stichting werkt met een onderscheid tussen het historisch archief, ondergebracht bij Het Utrechts Archief  en het documentatiecentrum ondergebracht bij het hoofdkantoor van de Zevende-dags Adventisten in Huis ter Heide.

Voor informatie over en toegang tot het historisch archief ( tot op heden reikend tot 1975) maakt u gebruik van de volgende link:

http://www.hetutrechtsarchief.nl/contact/a-numankade

Op het ogenblik wordt gewerkt aan de periode 1976-1995. Hopelijk wordt deze tranche in de loop van 2020 overgedragen aan Het Utrechts Archief.

 

In het documentatiecentrum zijn opgenomen: tijdschriften, publicaties, fotomateriaal, scripties e.d.  Voor toegang tot de documenten neemt u contact op met de landelijk secretaris van het kerkgenootschap: ekarg@adventist.nl of secretariaat@adventist.nl.

2 thoughts on “Wegwijs in archief en documentatie

 • 25 mei 2020 op 07:09
  Permante link

  Willem kun uitvinden de achtergrond van mijn moeder voor dat ze naar Nederland kwam in +-1925 . Haar moeders familie naam is /was Augusta Reitzzij was ook een ZDA .
  Mijn Moeder was getrouwd met H . J. N. Lahnstein , ze kende alle duitse ZDA’s in Den Haag . Bij voorbeeld Br. Voorthuis zijn vrouw en de Wintzen familie , de VREE etc etc .
  Willem als je meer kunt uitvinden over m’n moeder en haar moeder stel ik erg op prijs .
  Hebben ze ook in Duitsland een Archief ???? Als er kosten zijn laat mij weten .
  De broer van mijn schoonzus Goos Dullaart heeft met jouw samen gewerkt .
  Ik woon in Adelaide Sth. Australia , 3 McBurnie Close , Brompton SA 5007

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *